Nio öppnar Power Swap-station i Stockholm som kan lastbalansera elnätet

Idag har Nio öppnat sin sjätte Power Swap-station i Sverige där Nios kunder kan byta batteriet på sin bil istället för att ladda med kabel. Den nya anläggningen som är placerad i Frihamnen, Stockholm tillhör en ny generation Power Swap-stationer med högre kapacitet och ett samhällsnyttigt stöd.

Power Swap Station 3.0 ökar batteribyteskapaciteten med 30 procent. Nio har kortat ner bytestiden med runt en minut till mindre än fyra minuter. Det innebär att stationen kan klara av att göra 408 batteribyten per dygn.

Den stora nyheten i sammanhanget är att stationen också kan vara med och lastbalansera elnätet. Med en laddnings- och urladdningskraft på 62,5 kW kan stationen stötta elefterfrågan under peak- och off-peak-timmar.

– Vi är stolta över att som första land i Europa inviga en ny snabbare och smartare Power Swap Station. Tillsammans med vår station i Enköping och nästkommande i Arlandastad erbjuder vi nu smidiga batteribytesmöjligheter i Stockholmsregionen, säger Mattias Lundgren, vd för NIO i Sverige.

Så ser Nios nätverk av Power Swap-stationer och snabbladdare ut idag.

Vid den nya stationen i Frihamnen har Nio också satt upp sin senaste generation snabbladdare med en effekt på upp till 500 kW. Dessa snabbladdarna är öppna för alla elbilister.

Nio har fler stationer på gång i Sverige. Bland annat kommer Nio snart öppna en station i Arlandastaden. Dessutom är ytterligare en station planerad för öppning i Malmö under hösten. Då kommer Nio ha åtta stationer i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.