Första elbilen från Lamborghini blir åt det SUVigare hållet

Premiären av Lamborghinis första elbil står inför dörren. Redan imorgon faktiskt. Och i vanlig ordning så väljer Lamborghini att värma upp oss ordentligt med massa små glimtar inför premiären.

Natten till idag har Lamborghini släppt en kort film, som avslutas med en första titt på den nya elbilen. Lamborghini har tidigare hintat om att det rör sig om en praktisk fyrsitsig bil.

Men för den som hoppas på en sportbil med låg markfrigång så finns det nog en anledning till att bli en aningens besviken. Den nya filmen bekräftar att modellen kommer att dra mer åt suv-hållet.

Det är är visserligen något som Lamborghinis VD Stephan Winkelmann stundtals har pratat om under de senaste åren. I flera intervjuer har han sagt att det handlar om en ”fyrsitsig coupé-SUV med en blinkning mot en klassisk GT-sportbil”.

Vad tror du? Kolla på teaserfilmen nedan och avgör själv:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.