Nio inviger innovationscenter i Berlin – inför fortsatt expansion i Europa

Nio har idag slagit upp portarna till ett stort innovationscenter i Berlin. Här ska elbilstillverkaren utveckla mjukvara till sina elbilar samt lokalisera, testa och validera bilarna för den europeiska marknaden.

Mjukvara spelar en allt mer avgörande roll i moderna bilar, och Nios elbilar är inget undantag. Genom att etablera sig lokalt i Europa kommer utvecklarna närmare Nios kunder och kan därmed bättre tillhanda mjukvara för de lokala marknaderna.

Nio hoppas med sin etablering av ett innovationscentrum i Berlin att locka till sig Europas bästa mjukvaruutvecklare, maskininlärningsexperter, AI-specialister och röstsystemstalanger inför bolagets fortsatta expansion i Europa.

Från invigningen av Nios innovationscenter. Foto: Nio.

– Med Nios smarta system och vårt nya Innovation Center i Berlin kommer våra premium-elbilar att bli smartare inte bara i Europa utan också globalt. Med vår nya plats i Berlin kommer Nio att attrahera världens bästa mjukvaruutvecklare och ingenjörer för framtidens bilar definierade av en förstklassig användarupplevelse, spår Hui Zhang, vice president för Nio Europe.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.