Tesla Model Y slår rekord som bästsäljande bil på Island – på 35 år

Tesla Model Y på Island.

För fyra år sedan klev Tesla officiellt in i Island, det efter flera år av påtryckningar från öns ursprungliga 66 Teslaförare som själva importerat sina bilar till ön. Hösten 2019 öppnade Tesla både butik och servicecenter och satte upp en första snabbladdare i huvudstaden Reykjavik.

Det skulle visa sig vara ett succédrag, och redan det efterföljande kvartalet toppade Tesla försäljningslistorna i landet. Nu tre år senare når Tesla en ny milstolpe på Island.

Tesla har slagit ett gammalt nybilsförsäljningsrekord med Tesla Model Y. Hittills i år har det registrerats fler än 1300 nya Model Y i landet. Det är den högsta enskilda siffran för en bilmodell under ett år, på 35 år. Det tidigare rekordet sattes av Toyota Corolla 1988. Då sålde Toyota 1200 Coralla under ett år.

Idag är laddinfrastruktur väl utbyggd på Island både när det kommer till snabbladdare och destinationsladdare. Tesla har åtta Supercharger-stationen runt ön, som kompletteras av flera snabbladdare från de lokala energibolagen.

Kartbild: Chargefinder.

Island är det land i världen som har högst andel elbilar i bilförsäljningen efter Norge. Under årets två första månader var 40 procent av alla nya bilar en elbil på Island.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.