Snart kommer nästa Tesla Supercharger V4 till Europa

Tesla Supercharger V4 i Harderwijk, Nederländerna.

Tesla har påbörjat byggandet av en ny Supercharger-station. Precis som stationen i nederländska Harderwijk bygger den på Teslas nya generation V4-laddare. Det som utmärker den nya stationen är en ny design, längre laddkablar för att passa fler elbilar och på sikt också högre laddningseffekt.

Den nya stationen ligger i Riom, mitt i Frankrikes inland. Bilder från platsen visar byggnationen av den nya stationen och de nya V4-laddarna täckta i skyddande plast. De är totalt 20 i antalet där de flesta dessutom är placerade under ett tak.

Stationen under uppbyggnad i franska Riom. Foto: Automobile Propre.

Initialt lär laddeffekten ligga på 250 kW men det är något som kommer öka på sikt. Enligt Tesla är den nya V4-tekniken ”framtidssäkrad för att kunna leverera en laddningseffekt långt över 250 kW”.

Något exakt öppningsdatum för stationen finns inte. På Teslas egna laddkarta står öppningsdatumet som ”under 2023”.

Tidigare i vår besökte Peter Esse den nya V4-stationen i Harderwijk. Det inslaget, där han närmare går igenom de nya snabbladdarna, kan du se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.