Nima Energy öppnar snabbladdare i centrala Stockholm

Nima Energy på Wennerbergsgatan. Fotograf: Peter Esse.

Nyetablerade laddningsoperatören Nima Energy öppnade i december sina första stationer med snabbladdare, det utmed de stora vägarna mellan Malmö-Stochholm och Malmö-Oslo. Men där Nima som laddningsoperatörer sticker ut är med ett särskilt fokus på snabbladdning inne i de stora städerna.

Nima har siktet på Stockholm och Malmö, och senare också Göteborg. Idag inviger Nima sina första snabbladdarna i centrala Stockholm. Totalt rör det sig om två stationer med totalt 12 stycken snabbladdare som kan leverera upp till 300 kW. De nya stationerna ligger i stadsdelarna Marieberg (Wennerbergsgatan 4) och Östermalm (Dag Hammarskjölds väg 22).

Ytterligare tre stationer är planerade för Stockholm med öppning till sommaren. Det kommer ge ett tillskott på ytterligare 38 snabbladdare.

Peter Esse har besökt en av stationerna i Stockholm, och dessutom tagit ett snack med Nima Energy om etableringarna och planerna framåt:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.