Ionity ska öppna stor ”elmack” i Värnamo

En skiss på den planerade anläggningen.

Värnamo kommer snart att få en ny stor Ionity-station. Det är fastighetsbolaget Nivika som tecknat ett 20-årligt arrendeavtal med laddningsoperatören. Den nya stationen ska byggas i anslutning till Nivika nya huvudkontor utmed E4:an i Bredasten i Värnamo.

I den första etappen ska det byggas 16 snabbladdare på platsen. Stationen kommer vara förberedd för att uttökas till 24 snabbladdare, en utbyggnad som väntas ske inom ett par år.

Nivika ska också bygga en stationsbyggnad i anslutning till laddarna som kommer erbjuda någon typ av servicebutik. Diskussioner om vem som ska driva den pågår för tillfället.

– Samarbetet med Ionity innebär att vi tillsammans bidrar till att accelerera utbyggnaden av det svenska nätverket av snabbladdare. Att kunna ladda enkelt, med el från fossilfria och förnybara källor, är en förutsättning för framtida hållbara transporter och hållbart resande, säger Niclas Bergman, VD för Nivika.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.