Fynda elbil? Rea på privatleasing hos Polestar och Tesla

Med det allt stramare ekonomiska läget och de höga räntorna har bilförsäljningen tappat fart. Nyregistreringarna av bilar i Sverige minskar, och branschens prognoser för 2024 tror på dystra försäljningssiffror. Men det är kanske också nu det blir fyndläge.

I veckan har både Polestar och Tesla kommit med nya erbjudanden på privatleasing för att driva på försäljningen. Polestar erbjuder nu Polestar 2 Standard range Single motor från 5 400 kronor per månad genom privatleasing. Det i 36 månaderna, med en årlig körsträcka på 1500 mil. Modellen med det större batteriet (2 Long range Single Motor) erbjuds från 6 282 kronor.

Hos Tesla är det suven Model Y som gäller vid privatleasing och det till en garanterad fast månadskostnad utan någon oro till räntejusteringar. Model Y Long Range AWD erbjuds från 6 350 kronor per månad och Model Y Performance från 6 850 kr. Det under en leasingperiod på 36 månader och med en årlig körsträcka på 1000 mil. Vid en årlig körsträcka på 1500 mil är kostnaden 6 850 kronor respektive 7 350 kronor.

– I vår strävan att påskynda världens övergång till hållbar energi, är ett nyckelfokus för oss 2024 att möjliggöra att Tesla blir mer tillgänglig för fler och fler människor. Vårt mål är att uppnå detta genom att utnyttja våra innovativa ingenjörs- och tillverkningsprocesser, som gör produktionen mer tids- och kostnadseffektiv. Genom att överföra effektivitetsvinsterna till våra kunder kan vi göra vår produkt ännu mer prisvärd, skriver Tesla om sitt erbjudande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.