Live: Leveransstart för Tesla Semi inatt – här följer du eventet

Inatt är det leveranspremiär för den eldrivna lastbilen Tesla Semi. Hela evenemanget direktsänder Tesla online direkt från Kalifornien. Med tidsskillnaden blir det en sen uppesittarkväll för oss i Sverige.

Evenemanget startar klockan 2 inatt (svensk tid) natten till fredag. Du kommer att kunna följa sändningen via videospelaren i den här artikeln.

Se sändningen här:

Tesla Semi ska fullastad (37 ton) kunna köra upp till 800 kilometer på en laddning. Den drivs framåt av tre motorer och ska (med full last) klara 0 till 100 km/h på runt 20 sekunder.

Nyligen bevisade Tesla att ellastbilen håller vad den lovar. Tesla genomförde nämligen skarpa sluttester tidigare i november, där den fullastad Semi körde de utlovade 800 kilometrarna. Det berättade Elon Musk genom Twitter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.