Tesla Semi kan bli aktuell att tillverka i Tyskland

Det är Volvo Lastvagnar som är störst på eldrivna lastbilar i Europa idag. Med en marknadsandel på nästan 50 procent i den tunga trafiken har satsningen varit lyckad. Men utmanarna kan finnas runt hörnet.

Nu verkar det inte heller helt främmande för Tesla att också tillverka en eldriven tung lastbil i Europa. Det var i samband med Elon Musks snabba besök vid fabriken i Berlin igår som han delade med sig av tankarna:

– Jag tycker att det är vettigt att tillverka Tesla Semi i Europa vid Giga Berlin, sa Elon Musk, enligt en videoinspelning som Handelsblatt tagit del av.

I USA har Tesla så sakta börjat skala upp produktionen av Tesla Semi vid sin produktionsanläggning i Nevada. Produktionen av Tesla Semi befinner sig fortfarande i ett förhållandevis tidigt stadie, och på sätt och vis fortfarande i en testfast. Tesla har som mål att få upp en betydande högproduktionsvolym innan slutet på detta året.

Den tyska fordonsanalytikern Matthias Schmidt tror ”definitivt att det kan finnas en marknad” för Semi i Europa, enligt tyska Handelsblatt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.