Sänkt moms på el ger billigare snabbladdning i Finland

Pressbild: Ionity

Finland har beslutat att tillfälligt sänka momsen på el i landet. Det till följd av höga energipriser. Det är bland annat något som har en positiv påverkan på den som kör elbil.

Momsen på elen sänks från 24 till 10 procent. Sänkningen är tillfällig från 1 december till 30 april 2023. Det påverkar också priserna på snabbladdning. Något som Ionity är snabba med att berätta:

– Från och med idag fram till den 30 april 2023 kommer Finland att genomföra momsändringar från 24 till 10 procent. Därför har vi justerat vår prissättning därefter, skriver Ionity.

I Finland är det vanligt att betala snabbladdningen med minutpris. Det gäller även hos Ionity. Nu ligger drop-in-priserna på Ionity på 0,70 euro per minut eller 0,31 euro per minut för den som har ett abonnemang. Det är en sänkning från 0,79 respektive 0,35 euro.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.