Klassikern A310 från Alpine ska bli elbil – visas upp 2025

Alpine ska lansera sju elbilar fram till 2030. Det inkluderar allt från att förverkliga det tvåsitsiga konceptet Alpine A110 till den pigga stadsbilen Alpine A290 som lanseras nästa år. Även Alpines ikoniska A310 är aktuell igen, men denna gången som elbil.

Det är något som Alpine bekräftade i våras när man presenterade hela planen på de sju nya elbilarna. Nu berättar märkets designchef Antony Villain mer om tankarna bakom A310 och när vi får se den.

– Vi vill göra en fyrsitsig sportbil. Tidigare hade vi A310. Så vi kommer att sammanfoga dessa två tankarna i ett första koncept. Vårt arbete nu är att utforma APP-plattformen som vi arbetar på, och den slutliga designen kommer att vara klar om ett och ett halvt år, berättar Antony.

Sju elbilar fram till 2030.

I samband med skiftet till elbilar ska Alpine gå från en nischtillverkare till en volymtillverkare. Det kommer man göra genom att bredda sitt utbud till flera olika segment. Till grunden har man sin nya APP-plattform som är under utveckling i kombination med teknik från Renault.

Den kommande Alpine A310 är exempelvis ett direkt syskon till den minst lika aktuella Renault 5. När Alpines portfölj är komplett kommer man erbjuda allt från roadsters, stadsbilar, sportbilar och modeller i de större D- och E-segmenten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.