Hundratals nya Tesla Model 3 siktade för leverans till Europa

Foto: Wu Wa.

Tesla-spejaren Wu Wa har återigen flugit i anslutning till Teslas anläggningar i Kina. På en uppställningsplats en bit från fabriken syns ett hundratal Tesla Model 3. Det är så klart den nya uppdaterade modellen, och enligt uppgifter står de uppställda för vidare för leverans till Europa.

– Det finns inte många nya Model 3 parkerade på parkering, baran en liten kvadrat, men ungefär några hundra av dem. Dessa nya Model 3 är märkta med EU-logotyper, och det rapporteras att europeiska kunder kommer att vara de första som få den nya Model 3, skriver Wu Wa.

Spaningen visar att Tesla fått igång produktionen av den uppdaterade modellen. De första leveranserna i Sverige är planerade till oktober eller november. Vilket kan stämma väl överens med leveranstiden från Kina som är runt fem veckor.

Om Tesla har fler uppställningsplatser för nya Model 3 eller om flera redan är lastade på båtar är inte känt. De senaste veckorna har det varit flygförbud närmare Tesla-fabriken så Wu Wa har inte kunnat flyga med sin drönare där, så som han annars brukar göra.

Hans flygfilm som visar de nya Model 3 ihop med en större mängd Model Y går att se nedan:

Jag kollade in nya Model 3 på bilmässan i München i förra veckan, och visst är det ett lyft.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.