Renaults Alpine ska lansera sju nya elbilar – hela listan

Alpine är ett prestandamärke inom Renault-gruppen med fokus på sportbilar. Nu berättar tillverkaren att man utvecklat en helt egen nyutvecklad plattform för framtidens helt eldrivna sportbilar. Alpine kommer att lansera sju stycken elbilar fram till 2030. Det inkluderar allt från en eldriven roadster till en helt ny tolkning av klassikern Alpine A310.

Den första elbilen från Alpine blir en sportig och urban stadsbil baserad på Renault 5 och Renault 4. Den får namnet A290 och liknar den prototyp som man visade upp i maj. Lanseringen är planerad till nästa år.

Alpine A290 Concept.

Efter det kommer Alpine att lansera en sportig crossover GT i C-segmentet. En storlek upp från Alpine A290. Den lanseringen är planerad till 2025.

Alpine A110 E-Ternite

Till 2026 blir Alpines ikon Alpine A110 helt eldriven. Denna har Alpine redan demonstrerat genom konceptet A110 E-ternité. Det här konceptet kommer att bygga på APP-plattformen och kommer garantera en elbil som erbjuder ”sann sportighet och smidighet”.

Efter det kommer en roadster som är baserad på A110 samt en fyrsitsig nytolkning av den klassiska modellen A310.

A310 – en klassiker från 1971 kommer som elbil.

Sist men inte minst kommer Alpine och lansera två nya större elbilar i D- och E-segmentet. Totalt blir det sju nya elbilar fram till 2030 med löftet om att då endast sälja helt eldrivna modeller.

– Detta omfattande utbud av sportbilar kommer att säkra vår marknadsandel på våra nyckelmarknader i Europa och Japan. Det kommer att sätta fart på vår internationella tillväxt, särskilt i USA och Asien, där våra nya modeller kommer att säljas från 2027. Vårt mål är att expandera från ett nischmärkt varumärke till ett fullfjädrat globalt varumärke, berättar Laurent Rossi, VD för Alpine.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.