Zeekr kan lansera eldriven kombi före Volvo

Inofficiell skissbild.

Zeekrs senaste lansering Zeekr 007 kan snart växa till sig och också bli en eldriven kombi. Den påstås vara speciellt framtagen för den europeiska marknaden. Det framkommer i alla fall i kinesiska mediauppgifter.

Sedanen 007 är baserad på en toppmodern 800-voltsplattform och i sitt mest sansade utförande levererar den en motoreffekt på 310 kW. Räckvidd är upp till 870 kilometer och att ladda från 10 till 80 procent ska vara möjligt på en kvart.

Nu kan kanske dessa specifikationerna appliceras på en modell i ett rymligare kombiutförande, enligt Car News China.

Zeekr 007 är idag en sedan, man kan tänkas bli en kombi.

Men en lansering kommer sannolikt vara några år bort. Zeekr har precis lanserat den eldrivna minibussen Zeekr Mix och på tur väntas också en eldriven SUV.

Så kanske akterpartiet kan se ut? Inofficiell skissbild.

Ändå påstår uppgifterna att en lansering inte är allt för långt bort i framtiden. Den tidiga prototypen ska redan ha nått ett förproduktionsstadie. Uppgifter påstår att en lansering kan vara så nära att Zeekr kommer hinna före koncernsyskonet Volvo och deras planer på en elkombi.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.