Jeep redo för elbilar i Europa – långt före USA

Jeep är redo att ta sig an Europa med elbilar. Redan mot slutet av det här året kan den amerikanska biltillverkaren lansera den första helt eldrivna modellen inför 2023.

Först ut är en kompakt SUV som Jeep redan visat två bilder på. Däremot har man ännu inte avslöjat något om de tekniska specifikationerna på modellen, så som räckvidd eller prestanda.

Efter den första modellen ska Jeep inför 2024 lansera ytterligare två modeller. Den ena är en renodlad offroad-modell och den andra en större familjesuv.

Medan Jeep planerar för att sluta med förbränningsmotorn på vissa marknader i Europa så kommer Jeep inte kunna släppa den lika snabbt på hemmamarknaden i USA. Det skriver Automotive News Europa.

Utmaningen ligger i den ”kör var du vill, gör vad du vill”-image som märket bär. Här är utmaningen att kunna köra offroad, i tuffa terränger. Det går inte utan tillgång på bättre laddinfrastruktur även när du kör offroad.

Men skiftet till eldrift ska ske, även i USA. Därför har Jeep påbörjat utbyggnaden av laddinfrastruktur längs många populära offroad-rutter i den amerikanska öknen.

Några av de mest kända är Moab-öken i Utah, Big Bear och Rubicon Trail i Kalifornien. Här finns redan lyxiga faciliteter som vattentoaletter och andra bekvämligheter. En elbilsladdare är inget som skulle sticka ut här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.