Det här är Jeeps första elbil – kommer 2023

Idag presenterar Stellantis sin långsiktiga affärsplan för att ställa om till en renodlad tillverkare av elbilar. Målet är att sänka kostnaden på elbilar med 40 procent och att endast sälja helt eldrivna elbilar i Europa från 2030. Alla nya produktlanseringar från 2026 och framåt kommer att vara elbilar.

Bilmärket Jeep som ingår i Stellantisportföljen ska också genomgå en omvandling och bli ett renodlat elbilsmärke. Idag visade Stellantis upp de första bilderna på den första helt eldrivna modellen från Jeep.

Planen är att lansera den kompakta SUV:en i början av 2023. Vi får idag inga detaljer om prestanda eller räckvidd utan får nöja oss med de två bilderna.

Stellantis avslöjar dock att fler modeller är att vänta från Jeep i en inte allt för avlägsen framtid. I planen finns två elbilar som kommer 2024. Bland annat en renodlad offroad-modell och en större familjesuv. Både helt eldrivna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.