Ionity kommer till Sveg – ska stoppa laddkaos i påsk

Ionity under uppbyggnad i Jönköping.

Under sport- och påskloven ökar genomfartstrafiken i den lilla orten Sveg i Härjedalen rejält med resenärer på väg till och hem från fjällen. För elbilister som varit på jakt efter snabbladdare har möjligheterna varit begränsade.

Genom åren har bland annat Audi öppnat tillfälliga stationer med batterilager på orten i samband med sportloven för att underlätta. Nu kommer den glädjande nyheten att Ionity etablerar sig på orten lagom till påsk. Det genom 24 snabbladdare som ska kunna leverera upp upp 200 kW i effekt. Till påsk kommer dock bara tolv av dessa att vara i drift.

– Vi tycker att det är oerhört viktigt att bidra till en bättre miljö. Därför har vi i kommunen erbjudit den här ytan. Det blir en jätteviktig station. Vi har ett arrendeavtalet med laddoperatören som är skrivet på 20 år. Det kostar oss ingenting utan blir istället intäkter till kommunen, säger Per Palage som är trafiksamordnare på Härjedalens kommun till SVT.

Sedan tidigare på orten finns det en station från Tesla med 12 laddpunkter som är exklusiv för Tesla-ägare samt en station från Recharge med sex snabbladare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.