Volkswagen Beetle kommer inte som elbil

Pressbild: Volkswagen

Volkswagen planerar att återanvända flera klassiska modellnamn till sina kommande elbilar. Det kan inkludera allt från Golf till Tiguan. För Volkswagen handlar det om att inte kasta bort namn som länge förknippats med Volkswagen.

Namn som länge burit Volkswagen. Men det är helt klart långt i från alla namn som kommer att leva vidare, avslöjar Volkswagen-chefen Thomas Schäfer i en intervju med brittiska Autocar.

– Vi har många namn i vår historia, men det finns bara, skulle jag säga, lite mer än en handfull som är riktigt ikoniska och globala. Det finns de typiska, Golf, Tiguan… Skulle du göra Scirocco eller skulle du göra Arteon? Antagligen inte. Det är en del av vår namnfilosofi som vi just nu fastställer, berättar Thomas.

En riktig ikon som dessutom kan gå i graven är Volkswagen Beetle. Med anledning av att Volkswagen låtit en eldriven ID. Beetle gästa barnfilmen Ladybug och Cat Noir fick Thomas frågan om den kommer som elbil.

– Jag tror inte det, för det är vissa fordon som har haft sina dagar. Det skulle inte vara vettigt att ta tillbaka den. Och framöver med att balansera alla dessa tekniker och kostnaderna som är förknippade med det, så måste vi investera pengarna på bästa möjliga sätt, sa Thomas.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.