Visar Volkswagen en teaser på ID. Beetle i ny tecknad film?

Pressbild: Volkswagen

En eldriven folkabubbla har letat sig in i en ny tecknad film som har premiär på Netflix i juni. Det är i filmen Miracolous: Ladybug & Cat Noir där karaktärerna i filmen kommer köra elbilar från Volkswagen.

Karaktärernas vagnpark inkluderar både Volkswagen ID. Buzz, Volkswagen ID.4 och Volkswagen ID.7. Men en av huvudkaraktärerna kommer att köra en Volkswagen ID. Beetle som är helt eldriven.

– Två stadsbilar med ett futuristiskt utseende kommer att tillskrivas huvudhjältarna Cat Noir med ID.4 och Ladybug, en modern karaktär som står för kvinnlig egenmakt, med en konceptbil föreställandes en elektrisk Beetle, skriver Volkswagen.

Om Volkswagen kommer att förverkliga konceptet och lansera en helt eldriven bubbla är inget som biltillverkaren har bekräftat. Men om konceptet kommer bli verklighet kan det här ge oss en föraning om hur bilen kommer att se ut.

– Elbilar är coolt, och det är spännande. Detta är en perfekt match med karaktärerna och historien. Vi är glada över att filmens älskade karaktärer kommer att uppleva sina äventyr med olika helt elektriska bilar av vårt Volkswagen ID. familj, kommenterar Volkswagens marknadschef Nelly Kennedy.

El-bubbla för 10 år sedan

Redan 2012 visade Volkswagen faktiskt upp ett koncept på en eldriven Beetle med namnet E-Bugster. Även om konceptet för sin tid hade en futuristiskt design så är den långt ifrån det formspråk som vi idag förknippar med Volkswagens ID-serie.

Konceptet E-Bugster hade ett batteri på 28,e kWh och skulle klara att köra 180 kilometer i stadstrafik. Sedan dess har utvecklingen gått framåt och en ID. Beetle idag lär ha betydligt bättre specifikationer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.