Chefsdesignern Franz visar upp Tesla Cybertruck

I helgen arrangerade bilmuseet Petersen Automotive Museum i Kalifornien en elbilsträff. Under eventet Electrified Cars & Coffee erbjöds det föreläsningar, mingel och elbilar. På plats fanns bland annat Teslas chefsdesigner Franz von Holzhausen.

Dit tog sig Franz så klart med en av Teslas senaste produkter. En sen prototyp av Tesla Cybertruck. Besöket var väldokumenterat och nu finns det en hel del filmer som ger en närmare titt på Cybertruck.

Tesla Cybertruck får bland annat svängbara bakhjul, något som framgår av ett av de första klippen när Franz anländer till evenemanget.

I samband med att Franz parkerar vid evenemanget är det också tydligt hur stor Tesla Cybertruck faktiskt är. Cybertruck i sitt nuvarande utförande är enligt Tesla själva för stort för europeisk lagstiftning. Det gör att den antagligen inte kommer hit i sin nuvarande form.

I ett tredje klipp lämnar Franz evenemanget. Här ser vi bland annat en helt ny typ av dörröppning till skillnad från de som Tesla använt tidigare. Istället för ett dörrhandtag får Cybertruck en knapp på dörrstolparna. Inte helt olikt Ford Mustang Mach-E.

Utöver det exemplaret som Franz körde till evenemanget fanns också ett exemplar utställt. En närmare titt på det går att se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.