Ford-chefen riktar en känga mot Tesla Cybertruck

"Vi gör el-pickuper för folk med riktiga jobb"

Tesla Cybertruck genomgår vintertester.

Ford har anslutit sig till Teslas amerikanska laddstandard NACS i USA. I flera framträdanden sedan dess har Fords VD Jim Farley och Teslas VD Elon Musk hyllat samarbetet – och varandras arbete. För Jim Farley handlade det om att göra det som var bäst för kunderna.

– Jag har inga problem att vara opportunistisk när det gäller att gynna mina kunder. Vårt team tvekade inte för en sekund eftersom det är bra för kunderna, säger Farley i en intervju med CNBC om samarbetet.

Men nu tycks det ha varit lite för mycket glada och positiva nyheter om Tesla från Jim Farleys håll. Han kunde nämligen inte låta bli att känga till Tesla Cybertruck i intervjun.

– Verkligheten är att amerikaner älskar en underdog och vi är marknadsledare på eldrivna pickuper och skåpbilar, och vi känner dessa kunder bättre än någon annan. Och om han [Elon Musk] vill designa en Cybertruck för människor i Silicon Valley, är det okej, säger Farley.

En riktig el-pickup enligt Ford: F-150 Lightning.

– Det är som en cool high-end produkt parkerad framför ett hotell. Men jag gör inte sådana pickuper. Jag gör pickuper för riktiga människor som har riktiga jobb, och det är en annan typ av pickup, avslutade Farley.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.