Hyundais elbilsprototyp bjuder på enorm kraft – 0-100 km/h på 3 sekunder

Hyundai visar i ett klipp upp sin prototyp av en eldriven racingbil. Racingbilen RM20e är fullpackad med prestanda och levererar 810 hästkrafter med ett vridmoment på 960 Nm. 0-100 km/h klarar den under 3 sekunder, och upp till 200 sker på 9,88 sekunder.

Hyundais racingbilar har varit inspirationskällan till några av företagets produktionsbilar inom prestandaserien N. Framåt har Hyundai en aggressiv plan för att rulla ut flera nya elbilar under de kommande åren, under varumärket IONIQ, varav minst en med sportiga designdrag. Kanske är det från Hyundais racingserie man då hittar prestandan?

– Blickandes framåt, kommer Hyundai N inte bara höja förarens puls med kraftfulla förbränningsmotorer utan också genom det omedelbara vridmomentet och miljömässiga hållbarheten hos pålitliga elektriska drivlinor, säger Thomas Schemera, produktchef på Hyundai.

Nedan ser du klippet på RM20e:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.