IONIQ från Hyundai blir elbilsmärke – lanserar tre nya elbilar

Pressbild: Hyundai

Hyundai ska lansera tre nya elbilar under de kommande åren. Man kommer erbjuda de nya elbilarna under varumärket IONIQ som därmed blir ett dedikerat elbilsmärke.

Samtliga modeller ingår i Hyundais koncept ”Timeless Value”, och kommer vara inspirerade av tidigare ikoniska bilar från Hyundai. Modellerna är numeriskt namngivna, jämna nummer används för sedanmodeller och udda nummer för suvar.

Den första modellen från IONIQ kommer bli IONIQ 5, en mellanstor crossover med lansering i början av 2021. IONIQ 5 bygger på konceptet 45 som Hyundai presenterade förra året.

2022 kommer Hyundai att presentera sedanmodellen IONIQ 6. Den bygger på konceptet Prophecy. Tredje modellen som följer blir en stor suv som lanseras tidigt under 2024 med namnet IONIQ 7.

– IONIQ-varumärket kommer förändra EV-kundupplevelsens paradigm. Med en ny betoning på ett uppkopplat liv kommer vi erbjuda elektrifierade upplevelser integrerade i en miljövänlig livsstil, säger Wonhong Cho, Vice-Vd på Hyundai Motor Company.

Modellerna inom IONIQ kommer bygga på Hyundais plattform Electric Global Modular Platform, även känd som E-GMP som möjliggör snabb laddningskapacitet och rejält med räckvidd, skriver Hyundai.

Plattformen låter Hyundai formge bilens interiör som en ”smart boyta” med justerbara stolar, trådlös uppkoppling och unika funktioner som handskfack utformade likt byrålådor. Användargränssnittet ska vara enkelt, intuitivt och ergonomiskt designat för att bilens passagerare skall känna sig bekväma.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.