Källan: Tesla rullar ut koboltfria elbilar i Kina – redan på torsdag

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters ska Tesla i Kina börja leverera utvalda modeller av Tesla Model 3 med koboltfria batterier. Idag består batterierna av en blandning av nickel, mangan och kobolt, så kallade NMC-batterier.

De nya batterierna kommer istället använda en bas av litiumjärnfosfat (LFP). Tillverkningen ska starta redan under torsdagen, uppger två källor till nyhetsbyrån. LFP-batterier är billigare att tillverka, och är fria från den omtvistade metallen kobolt.

Batterierna ska dock inte användas i alla varianter av Model 3 tillverkade i Kina. De ska enligt uppgifterna endast använda i bakhjulsdrivna Tesla Model 3 med standardräckvidden som får de nya batterierna. Om de nya batterierna påverkar räckvidden eller bilens pris är idag inte känt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.