Ford presenterar prestandamodellen Mustang Mach-E GT – når 100 km/h på 3,7 sekunder

I början på nästa år startar leveranserna av Fords nya elbil Mustang Mach-E. Nu presenterar Ford officiellt mer detaljer om den efterföljande prestandamodellen med emblemet GT. Mustang Mach-E GT får fyrhjulsdrift och 465 hästkrafter. Den gör 0-100 km/h på 3,7 sekunder.

– Nya Mustang Mach-E GT visar helelektrisk prestanda på riktigt. Men en bra prestanda betyder ingenting om du inte vågar använda den. Våra laddningsalternativ gör att Mustang Mach-E-kunder kan njuta av den elektrifierade Mustang-upplevelsen med vetskapen att de kan ladda snabbt och enkelt i hela Europa, säger Stuart Rowley, Europachef på Ford.

För att underlätta laddning ingår Mustang Mach-E GT i laddningsnätverk med sömlös, integrerad åtkomst till laddning över hela Europa. Ford ger nya Mach-E-ägare just nu fem års fri tillgång till FordPass Charging Network och ett års fri tillgång till IONITYs snabbladdningsnätverk.

Prestandamodellen får ett uppdaterat stötdämparsystem från MagneRide, 20-tums lättmetallfälgar, rödmålade bromsok och unika exteriörfärger. Interiört får elbilen Ford Performance-säten och en unik ratt med mockadetaljer. Priser för GT-modellen kommer avslöjas längre fram. GT-modellen kommer till Europa i slutet på 2021.

Ford skriver också att man snart kommer offentliggöra priser för grundmodellen (och tillika lanseringsversionen) av Mustang Mach-E för Sverige. I samband med det öppnar Ford också för förbokningar. Grundmodellen Mach-E får i sitt i sitt lanseringsutförande ett batteri på 98,8 kWh, fyrhjulsdrift och en räckvidd på upp till 540 kilometer. 0-100km/h ska ske på under åtta sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.