Hyundai Kona Electric får dragkrok för vertikal last eller litet släp

Hyundai Norge tillkännager att elbilarna Hyundai Kona Electric och Hyundai Ioniq kommer få dragkrok. Det är dock ingen dragkrok som kan dra tyngre laster. Dragkrokarna är främst till för att kunna montera ett cykelställ eller bära en så kallad vertikal last.

Dragkrokarna för de bilarna som tillverkas i den Sydkoreanska fabriken kommer att kunna hålla 100 kg på Kona Electric och 65 kg på Hyundai Ioniq. Dessutom kommer de Kona-modeller som ska tillverkas i den nya fabriken i Tjeckien i mitten på mars komma med en dragkrok som kan dra upp till 300kg.

Därmed följer Hyundai Volkswagens linje med dragkrokar avsedda för exempelvis cykelställ. Volkswagen ID.3 kommer nämligen utrustas med en dragkrok som ska kunna lasta 75 kg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.