Hyundais Europa-fabrik öppnar i mars – kortar leveranstiden på elbilen Kona Electric

På grund av hög efterfrågan på elbilen Hyundai Kona Electric kunde den sydkoreanska biltillverkaren tidigare i år berätta att man avsåg att öppna en fabrik i Europa. Fabriken som är placerad i Tjeckien ska tillgodose den europeiska marknaden med Kona Electric.

Nu berättar Hyundai att fabriken är redo att starta produktionen i mars. Hyundai har haft enorma problem med att tillgodose efterfrågan vilket har resulterat i långa leveranstider. Fabriken i Tjeckien kommer kunna producera 30 000 Kona Electric redan i år. Tillsammans med utökad kapacitet i fabriken i Sydkorea tredubblar man tillgången på Kona Electric för europeiska kunder.

– Med produktionsstart för Kona Electric i Tjeckien bekräftar Hyundai sin position som en ledande leverantör av elektrisk mobilitet i Europa, säger Hyundai Motor Europe VD och koncernchef Dong Woo Choi.

Batteripaketen för de tjeckisktillverkade Kona Electric kommer också från Europa. Detta innebär stabil åtkomst till batterier med minskade avstånd mellan fabrikerna, berättar Hyundai.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.