Hedin Bil ska bygga ett av Sveriges största nätverk med snabbladdare

Hedin Mobility Group som bland annat äger Hedin Bil ska satsa på snabbladdare. Nu lanserar man Hedin Supercharge. I en första fas bygger man 10 nya stationer, med totalt 47 snabbladdare i anslutning till några utvalda bilanläggningar.

Snabbladdarna kommer att erbjuda en effekt på minst 300 kW. Den första stationen kommer att öppna i augusti. I samband med det tillkännager man var de nya stationerna etableras, hur betalningen fungerar och vad det kommer att kosta att ladda.

Det långsiktiga målet är att bli en av de större aktörerna på den svenska marknaden. Hedin Bil driver runt 120 anläggningar i Sverige, och ytterligare 270 anläggningar i Europa. Ambitionen är att Hedin Supercharge ska etableras även på dessa platserna.

För att leda utbyggnaden har man knutit till sig Erik Aspholmer som har ett förflutet på Eways.

– Jag brinner för elbilsladdning och det ska bli otroligt roligt att få vara med på satsningen med Hedin Supercharge. Vi går in på marknaden för elbilsladdning med höga ambitioner om att leverera enastående kundupplevelser vad gäller exempelvis hastighet på laddning och smidighet vid betalning, säger Erik Aspholmer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.