Renault Scenic visas som elbil i september

Renault avslöjar nu att nästa elbil från märket blir en ny Renault Scenic. Den 4 september i samband med bilmässan i München kommer Renault att visa upp Scenic E-tech Electric som blir märkets andra elbil i mellanklassegmentet.

I samband med dagens tillkännagivande släpper Renault också nu de första teaserbilderna på en maskerad Scenic. Under sommaren kommer Renaults ingenjörer att börja köra de första kamouflerade testbilarna på publika vägar.

Sedan tidigare har vi också fått se ett konceptet på elbilen i form av Scenic Vision som visades upp i maj förra året. När Renault visade upp det konceptet sa man att Scenic kommer lanseras på marknaden under 2024 och att den ska ta platsen som märkets nya familjebil.

Konceptet visade Renault också upp i samband med Paris Motor Show förra hösten, jag hade då möjlighet att kolla in det. Du kan se det vid tidsmarkeringen 8:01 i klippet nedanför.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.