Gratis snabbladdning hos Allego med Fisker Ocean

Tidigare i maj startade Fisker leveranserna av de första Fisker Ocean. Nu inleder den nya biltillverkaren nästa fas med nya leveranser som är att vänta i juni. Under året ska Fisker skala upp produktionen och siktar i år på att leverera runt 32 000 till 36 000 fordon.

För att underlätta för de nya Fisker Ocean-kunderna tillkännager Fisker nu ett samarbete med laddningsoperatören Allego. Genom det kommer Fisker att erbjuda gratis laddning vid Allegos laddpunkter under ett års tid.

Allego har idag ett tiotal stationer runtom i Sverige, men har planer på ytterligare 30 stationer, varav de flesta ska öppna i år. Allego levererar endast 100% förnybar energi vid sina laddstationer, något som är särskilt viktigt för Fisker.

– Laddning spelar roll och är en viktig del av elbilens koldioxidutsläpp under hela livscykeln. Kunder lägger större vikt vid de elkällor de använder för att ladda sina elfordon, och Fisker kommer att fortsätta ta ledningen i branschen inom ESG och ge kunderna de mest hållbara valen, kommenterar Fiskers VD Henrik Fisker.

Vid sidan av ett tiotal stationer i Sverige har Allego en särskilt stark position i Nederländerna och Tyskland. Man har också stationer i bland annat Danmark, Frankrike, Spanien och Portugal samt Norge och Finland. Allt som allt erbjuder Allego fler än 40 000 laddpunkter i västra Europa, varav 750 stationer med flera snabbladdare på minst 150 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.