Leveranserna igång: Första Fisker Ocean levererad till kund

Inför helgen som varit uppmärksammade Fisker att nu man levererat sin första elbil till en kund. Det är en kund i Danmark som får den första Fisker Ocean One som ingår i en begränsad lanseringsserie om 5000 bilar.

Det första exemplaret gick i färgen Great White, hade 22″-tums svarta fälgar och den vita Alcantara-interiören Sea Salt.

– Jag är jätteglad över att vara i Köpenhamn för att överlämna den första Fisker Ocean, kommenterade Henrik Fisker, märkets grundare.

Första leveransen av Fisker Ocean. Pressbild: Fisker.

Basmodell i september

Fisker har som mål att leverera de 5000 första Ocean One innan september. I samband med det kommer man sedan starta leveranserna av toppmodellen Fisker Ocean Extreme. Den är fyrhjulsdriven, med en motoreffekt på 405 kW (550 hästkrafter) och en räckvidd på 707 kilometer. De svenska priserna startar på 755 000 kronor.

Fisker planerar också en mellannivå och en basmodell av Fisker Ocean. Mellannivån Ocean Ultra får ett grundpris 615 000 kronor och basmodellen Ocean Sport får ett grundpris på 450 000 kronor. De modellerna genomgår just nu typgodkännanden och Fisker hoppas kunna starta leveranserna i september.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.