Eldrivna pickupen GMC Hummer EV är klar och nu startar leveranserna

Pressbild: GMC

I slutet på förra veckan berättade General Motors att man tillverkat den första GMC Hummer EV avsedd för en slutkund. Det innebär att General Motors nu kommer att starta leveranserna i samband med julhelgen, precis som man tidigare sagt.

Därmed blir General Motors den andra tillverkaren som rullat ut en eldriven pickup på den heta pickup-marknaden i USA. Tidigare i höst startade Rivian sina leveranser i en liten skala.

GMC Hummer EV är ingen liten pjäs och den maxade lanseringsversionen kommer med extra allt. Priset startar på över en miljon kronor i USA. Då får man en pickup med 1000 hästkrafter, som ska klara 0-96 km/h på 3 sekunder. Räckvidden är 560 kilometer och det ska vara möjligt att snabbladda med hastigheter på upp till 350 kW.

– Den första 2022 GMC Hummer EV har tillverkats vid Factory ZERO och kundleveranserna kommer starta nu, skriver GM och fortsätter: Den revolutionerande GMC super-pickupen representerar den första av många personbilar baserade på Ultium-plattformen som kommer ligga till grund för General Motors helelektriska framtid.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.