Klart: General Motors kommer till Europa med fokus på elbilar

Genom ett pressmeddelande bekräftar General Motors att man nu ska komma tillbaka till Europa. Den nya europeiska verksamheten ska vara en ”smidig, icke-traditionell mobilitetsstart-up” och utbudet ska i huvudsak bestå av elbilar.

– Europeiska kunder ställer om till elbilar i en snabbare takt än någon annan marknad. GM investerar 35 miljarder dollar fram till 2025 i elektrisk och autonom fordonsteknik för att vara en viktig spelare i vår branschomvandling, säger Jaclyn McQuaid som blir ny VD för GM Europa.

Det är inte klart när de första elbilarna kommer till Europa eller vilka bilmärken det kommer att handla om. Tidigare sålde GM elbilen Chevrolet Bolt i Europa under namnet Opel Ampera-e men när Opel blev en del av Stellantis-koncernen upphörde den försäljningen.

GM har utvecklat den flexibla elbilsplattform Ultium som ligger till grund för många kommande modeller. Här finns bland annat pickupen GMC Sierra EV, lyxmodellen Cadillac Celestiq, suven Chevrolet Blazer EV och ID.4-utmanare Chevrolet Equinox EV. Tidigare i veckan kom också de första uppgifterna om att GMC har skissat på en mindre el-Hummer anpassad för Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.