General Motors skissar på en mindre Hummer EV

Generaler Motors överväger att lansera en mindre variant av sin stora eldrivna pickup GMC Hummer EV, det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg. Det ska redan finnas konceptskisser klara i GM:s designstudio.

Hummer EV är idag i mastodontpjäs, där pickupen-varianten är den största i serien. Den mäter 5,50 meter i längd, 2,20 meter i bredd och 2,06 meter i höjd.

– GM menar att Hummer-varumärket har ett stort attraktionsvärde och en stark följarskara, så en mindre Hummer som fortfarande är fullspäckad skulle vara en logisk vidareutveckling, kommenterar Bloombergs källa.

En mindre Hummer kan också öppna upp för en europeisk lansering. Koncernbolaget GM har tidigare kommunicerat planer på en större elbilsoffensiv i Europa. I den portföljen skulle en mindre Hummer kunna ingå.

Hummer nästan för stor för USA

MKBHD från Youtube-kanalen Auto Focus anser att Hummern är alldeles för stor, till och med för de amerikanska vägarna. I en video delar han med sig av sina reflektioner:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.