Cadillac visar dunderlyxiga elbilen Celestiq

Cadillac visade tidigare i år upp konceptet på sitt nya eldrivna flaggskepp Celestiq. Nu är det dags för produktionsversionen att göra entré och likheterna med konceptet är många.

Cadillac Celestiq får ett stort batteri på 111 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 483 kilometer (EPA). Alltså en förhållandevis låg räckvidd i förhållande till storlek på batteri. Celestiq har dock storleksmässigt beskrivits som gigantiskt.

Celestiq får fyrhjulsdrift genom en dubbla uppsättning motorer på 447 kW (608 hk). 0–100 km/h ska den klara på 3,9 sekunder. Snabbladdning är möjlig med upp till 200 kW vilket ska ge 120 kilometer på tio minuter. Elbilen är baserad på GM:s elbilsplattform Ultium.

Interiören utmärker Celestiq. Den är avskalad men fylld till bredden med skärmar. En stor bred skärm på 55 tum sträcker sig över instrumentpanelen. Framför växelväljaren finns ytterligare en skärm på 11 tum. I baksätet finns en ytterligare en skärm på 8 tum, samt två skärmar på 12,6 tum vardera på baksidan av framstolarna.

Glastaket kan bryta ljuset i olika färger för att matcha till stämningsbelysning i bilen som består av 450 LED-lampor. Glastaket tonar också glaset individuellt för de fyra sittplatserna.

Celestiq är utrustad med hela 41 högtalare, varav tre exteriöra. De 38 högtalarna i kupén erbjuder 3D-surroundljud, brusreducering, mobilzoner och kan också förstärka passagerarnas tal för de andra i bilen.

Ombord finns plats för fyra personer i fyra individuella säten. Här finns så klart uppvärmda armstöd och stolarna har både värme, kyla och ventilation.

Celestiq kommer endast att byggas i små volymer. Tillverkningen ska starta mot slutet av nästa år, med ett startpris på 300 000 dollar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.