Faceliftad Mercedes EQS får emblemet uppe på huven

Mercedes EQS kommer snart att få en lättare facelift, det för att skaka igång försäljningen av märkets eldrivna flaggskepp. Med uppdateringen kommer Mercedes också att återinföra det klassiska emblemet monterat uppe på huvet.

– Vissa kommer att vilja behålla ett mer sportigt utseende och ha stjärnan integrerad i panelen, och vissa tror vi kommer att vilja ha det mer traditionella utseendet, sa vd Ola Källenius till investerare under Mercedes senaste resultatsamtal.

Ola visar upp det nya emblemet.

Uppdaterade Mercedes EQS kommer också utrustas med ett nytt batteri med en ny enerigtätare batterikemi som kommer ge en längre räckvidd. Idag har EQS en räckvidd på upp till 763 kilometer (WLTP), från ett batteri på 108 kWh. Det nya batteriet väntas ha en kapacitet på 118 kWh.

Ola lade till att nya uppdaterade EQS kommer gå att beställa från juni.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.