Fisker försäkrar, Fisker Sverige har inte ansökt om likvidation

Idag har uppgifter i media rapporterat om att det svenska bolaget bakom elbilstillverkaren Fiskers närvaro i Sverige är försatt i likvidation. Riktigt så illa har det visat sig att det inte är. Allt om Elbil har varit i kontakt med Fisker som berättar vad som hänt.

Bakgrunden till att Bolagsverket listar Fisker Sweden AB som under likvidation beror på personalförändringar inom det svenska bolaget. En försenad utnämning av ett styrelseledamot gjorde att det uppstod ett glapp i registret.

– Fisker Sweden AB ansöker inte om likvidation. Bakgrunden till denna notering på den officiella registerwebbplatsen är en försening av utnämningen av ett styrelseledamot för den lokala enheten, på grund av en personalförändring, säger en talesperson för Fisker.

Talespersonen bekräftar att Fisker arbetar med att rätta till ”informationsglappet” tillsammans med registreringsmyndigheterna, det kommer ske innan myndighetens deadline den 7 maj.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.