Film visar ny Tesla Model 3 – med annan ratt och blinkersfunktion från Model S

Att Tesla har en större uppdatering av Tesla Model 3 på gång börjar bli allt mer säkert. För ett par veckor sedan spreds en bild på bilens front, även om många skeptiker ställde sig tveksamma till äktheten.

Nu har ännu en maskerad bil som döljer en Tesla Model 3 synts till i anslutning till Teslas provbana. Allt finns summerat i en 14 minuter lång film. Spaningen inkluderar en första tjuvtitt in i kupén som bland annat avslöjar en ny ratt.

Dessutom kan vi se hur föraren byter färdriktning genom att svepa över pekskärmen, precis som man gör på Tesla Model S. Av filmen att döma kan alltså spaken med färdriktningsväljaren vara bortplockad. Det ligger då också nära till hands att kanske anta att blinkersspaken är bortplockad, eller döljer den sig under skynket?

Höjdpunkter i videon:

  • Vid tidsmarkeringen 2:30 finns en första titt in i kupén.
  • Vid tidsmarkering 3:20 går det se hur testföraren lägger i växeln via skärmen.

Min åsikt är så klart att Tesla inte borde slopa blinkersspaken. På Tesla Model S upplever jag att det är besvärligt att använda blinkersknapparna som sitter placerade på ratten. Speciellt när ratten är roterad vid exempelvis rondellkörning. Det vore i min mening helt klart synd om Tesla Model 3 som är en stor volymmodell också får ett liknande upplägg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.