Officiell: Här är Hondas nya elbil Honda e:Ny1

Honda har nu officiellt presenterat sin andra elbil Honda e:Ny1 vid ett pressevent i Tyskland. Även om elbilen med priser, och tillhörande tekniska detaljer funnits synliga på Hondas webbplats under en månad så har modellen nu officiellt premiär.

Nytt är att vi för första gången får se bilder på den produktionsklara modellen. Honda e:Ny1 bygger på en nyutvecklad plattform som fått namnet e:N Architecture F.

Modellen är framhjulsdriven med en motor på 150 kW (204 hk), har ett batteri på 68,6 kWh och en räckvidd på upp till 412 kilometer (WLTP). Att ladda från 10 till 80 procent ska ta runt 45 minuter.

Det är tydligt att Hondas nya elbil kanske inte är en långfärds-suv med de specifikationerna, utan mer en rymlig bil anpassad för lokala resor och vardagens utmaningar.

Med e:Ny1 lanserar Honda en helt ny identitet för sina elektriska modeller, med vita H-emblem runt om på bilen, fram, på hjulkåporna och på ratten. På backluckan har Honda för första gången valt att skriva ut Honda.

I kupén ser vi en central pekskärm på 15,1-tum som kompletteras av enklare knappar och ett digitalt instrumentkluster bakom ratten. Här finns också gott om förvaringsfack och trådlös mobilladdning.

– e:Ny1 är det nästa logiska steget på vår elektrifieringsresa i Europa. Vår utvecklingsfilosofi blandar intelligent, kundcentrerad teknik med vacker design och dynamiska köregenskaper. Denna senaste SUV är ett exempel på Hondas engagemang för elektrifiering och det senaste steget på Hondas elektrifieringsresa, säger Tom Gardner, Senior Vice President på Honda Motor Europe Ltd.

De svenska priserna börjar på 530 100 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.