Cupra Raval blir namnet på nya stads-elbilen – syskon till Volkswagen ID.2

Cupras kompakta elbil med lansering 2025 har gått under arbetsnamnet UrbanRebel. I samband med bilmässan i Barcelona har modellen nu fått sitt riktiga namn: Cupra Raval.

– Raval är en av de mest överraskande stadsdelarna av Barcelona. Och idag är vi stolta över att varumärkets framtida urbana elbil kommer att bära dess namn och representera dess anda. Precis som vi gjorde med Cupra Born vill vi nu uttrycka essensen av Raval och fortsätta att inspirera världen från Barcelona, förklarade Wayne Griffiths, VD för Seat/Cupra.

Cupra Raval är baserad på Volkswagen-koncernens MEB Small-plattform. Det blir därmed ett syskon till Volkswagens kompakta elbil Volkswagen ID.2 som också ska pressa priset på elbilar. ID.2 har ett riktpris på 25 000 euro i Tyskland.

Cupras modell kommer dock bli dyrare, enligt VW-chefen Thomas Schäfer.

Raval blir framhjulsdriven med en motor på 166 kW (226 hk). Sprinten 0–100 km/h ska den klara på 6,9 sekunder. Räckvidden ska vara upp till 440 kilometer.

Det går hand i hand med de specifiktionerna som Volkswagen presenterade till sin motsvarighet Volkswagen ID.2 som bygger på samma plattform.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.