Kinesiska Dongfeng DFSK kan börja bygga elbilar i Italien

Kinesiska biltillverkaren Dongfeng Motor är en tillverkare med en bred repertoar av olika elbilsmodeller. I Sverige är märket känt som DFSK och här saluförs bland annat elbilarna Seres 3 och Seres 5.

Nu kommer uppgifter om att Dongfeng vill börja tillverka bilar lokalt i Europa. Ett land som är känt för att vilja locka till sig nya biltillverkare är Italien – och enligt Reuters pågår nu diskussioner om en sådan etablering mellan de två parterna.

Företagets Europachef Qian Xie berättade inför ett pressuppbåd att man överväger att bygga en fabrik i landet med en produktionskapacitet på 100 000 elbilar årligen. Xie hyllar det strategiska läget, och möjligheterna med att kunna leverera bilar till de omkringliggande regionerna.

DFSK Seres 5.


Italiens kontroversiella premiärminister Giorgia Meloni vill få fart på landets inhemska bilproduktion, det från dagens volymer på 800 000 fordon till 1,3 miljoner fordon årligen.

Det går så klart inte heller att tala om Dongfeng utan att också först nämna hur de initialt byggde bilar baserade på den amerikanska militärjeepen Hummer. Sedan dess har Dongfeng slipat vidare på tanken om ett sådant fordon. Resultatet är el-terrängaren Dongfeng M-Hero som presenterades förra året.

Via: feber.se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.