Fisker Ocean reas ut i Sverige med rabatter på 210 000 kronor

I slutet på mars blev det känt att Fisker reade ut elbilen Fisker Ocean med upp till 40 procent rabatt i USA. Nu har rean också kommit till Sverige där lagerbilarna reas ut med upp till 210 000 kronor, motsvarade en rabatt på runt 30 procent.

Det går alltså nu att lägga beslag på toppmodellen Fisker Ocean Extreme från runt 500 000 kronor, istället för det ordinarie priset som börjar på 710 000 kronor. Rabatten gäller bara på Fiskers bilar i lager av modellåret 2023. I lagret finns det ett 30-tal bilar.

Det ska ju sägas att det har stormats en hel del om Fisker den senaste tiden. Bolaget kämpar ekonomiskt och dessutom har bilen fått svidande kritik av en del motorjournalister. Mjukvara ska bland annat vara en av de stora bristerna, en punkt som Fisker säger att man nu ska ha löst med en uppdatering.

– Fisker positionerar Ocean strategiskt för att vara en mer prisvärd och ett mer övertygande elbilsval, skrev Fisker i ett pressmeddelande om rean i USA.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.