Citroën visar liten elbil med 7 sittplatser

Citroën visar nu upp uppdaterade C3 Aircross och för första gången kommer den också med en helelektriskt plattform. Nu med namnet e-C3 Aircross. Den kompakta suven mäter 4,39 meter i längd och erbjuds med upp till sju sittplatser. Den tredje stolsraden som kan fällas upp ersätter dock hela bagageutrymmet.

För tillfället är Citroën sparsamma kring detajerna men avslöjar att den får ”samma komfort” som nya e-C3 kommer att erbjuda men med större dimensioner. Eftersom de är baserade på samma plattform kan det också innebära att de får snarlika specifikationer.

I det fallet så är e-C3 är framhjulsdriven med en motor på 83 kW (113 hk) och ett batteri på 44 kWh som ger en räckvidd på runt 320 kilometer. Gissningsvis kanske Aircrossen kommer i ett utförande med ett större batteri.

E-C3 Aircross är större än e-C3.

Citroën e-C3 Aircross kommer att ha premiär innan sommaren. Syskonmodellen e-C3 placerar ju sig som Sveriges billigaste elbil med ett startpris på 299 990 kronor. Det återstår att se var Aircross-varianten landar prismässigt.

– Ambitionen är att skaka om marknaden med en mycket konkurrenskraftig prispositionering, skriver Citroën i pressmeddelandet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.