Skoda smygvisar liten elbil – syskon till VW ID. 2all

På fredag är det dags för Skodas årliga presskonferens med tillbakablickar och framåtblickar. Under konferensen kommer Skoda också att visa upp ett koncept på en helt ny elbil. Sedan tidigare vet vi att Skoda har sex nya elbilar på gång fram till 2026.

Det vi nu kommer att få se är konceptet ”Small BEV”, alltså en liten elbil. Redan idag visar Skoda upp den första skissen på interiören. Det ligger nära till hands att anta att Skoda ”Small BEV” är ett direkt syskon till Volkswagen ID.2 all.

Sedan tidigare har Skoda berättat att den lilla elbilen har en längd på 4,1 meter och ska byggas i Spanien med start 2025. Just produktionsdatumet är omtvistat då det skulle innebära att den i så fall går i produktion före syskonet Volkswagen ID. 2all. Riktpriset på Skodas lilla elbil är satt till runt 25 000 euro.

Presskonferensen börjar klockan 10.00 fredagen den 15 mars. Den går att följa direkt i videospelaren nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.