Sex nya elbilar från Skoda till 2026: Allt från lilla elbilen Elroq, en kombi och nya Enyaq

Skoda har under kvällen presenterat en plan på sex stycken nya elbilar. Det handlar om elbilar i flera olika segment, prisklasser och storlekar. Allt från små kompakta modeller, till en kombi och en uppdaterad version av Skoda Enyaq. De nya elbilarna ska Skoda lansera fram till 2026.

Nu i ett första steg är Skoda kortfattade kring detaljerna, men vi får en kort överblick över de kommande elbilarna.

Skoda Elroq

Först ut är Skoda Elroq. En kompakt elbil som Skoda lanserar nästa år. Längden är 4,50 meter och ska erbjuda en rymlig och praktiskt interiör. Skoda beskriver modellen som en helt eldriven efterföljare till Skoda Karoq.

Skodas ID.2

Efter det kommer en ännu mindre modell, som Skoda enkelt valt att ge arbetsnamnet Skoda ”Small”. Detta kommer blir Skodas direkta motsvarighet till Volkswagen ID.2. Modellen har en längd på 4,1 meter och kommer byggas i Spanien med start 2025. Här har Skoda satt ett riktpris på cirka 25 000 euro.

Nya Skoda Enyaq och Enyaq Coupé

Det här räknar Skoda som två nya elbilar på listan över de sex kommande elbilarna. Till 2025 är det dags att ge Skoda Enyaq och Enyaq Coupé en rejäl uppdatering. Uppdateringen kommer fånga upp Skodas nya designspråk som man illustrerat med Skoda Vision 7S. Om drivlinan får några förbättringar framkommer inte i dagsläget.

Skoda Kombi

2026 kommer Skoda att visa upp sin första helt eldrivna kombi. Den ska vara ”ideal för både familjer och företag” och får en längd på 4,7 meter. Skoda vill helt enkelt ta in kombin i den elektriska eran, förklarade man.

Skoda Space

Den sista modellen som Skoda presenterade under kvällen har fått arbetsnamnet Skoda Space. Det är i själva verket produktionsversionen av det sjusitsiga konceptet Vision 7S som Skoda visade upp förra året. Den planerade premiären är satt till 2026, elbilen blir 4,9 meter lång och så klart också sjusitsig precis som konceptet. Mer om konceptet Vision 7S finns att läsa här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.