Elon Musk: ”Tesla Roadster blir fullständigt unik – och får raketgrejer”

Elon Musk fortsätter att släppa lite detaljer om Tesla Roadster, märkets kommande sportbil. Modellen ska bland annat göra 0 till 100 km/h på under en sekunder, något som Elon Musk nu återigen bekräftade i samband med sitt deltagande i The Don Lemon Show.

Under intervjun släpper sedan Elon Musk en hel del nytt om den kommande modellen som ska ha premiär senare i år, och leveransstart nästa år. Tesla Roadster kommer att vara ett samarbete mellan Tesla och Space X och det kommer medföra en hel del unika detaljer.

– Jag vill inte avslöja mer än vad jag har sagt offentligt förutom att Roadster kommer att vara ett samarbete mellan SpaceX och Tesla. Så du vet att du kan förvänta dig lite raketgrejer där, inledde Elon.

Don Lemon frågar sedan om den kommer att flyga:

– Det kanske inte är uteslutet. Jag måste reservera de häftiga grejerna för när vi faktiskt avslöjar den, men den kommer att bli riktigt cool. Den kommer att ha lite raketteknologi i sig. Jag tror att det verkligen är det enda sättet att göra något som är coolare än vad Cybertruck är, alltså att vi kombinerar SpaceX och Tesla-tekniken för att skapa något som inte ens egentligen är en bil, svarade Elon.

Vidare förklarar Elon att Roadster kommer bli något som aldrig har funnits förut. Den kommer ge ”Jetson-vibbar”, den kommer bli snabbare än någon annan sportbil och ”det ska inte ens vara det mest spännande med den”. Det blir inga vingar, eller i alla fall inga stora, den kommer fortsatt ha hjul och ingen propeller. Däremot kommer den ha en annorlunda ratt:

–  Den kommer att en drive-by-wire ratt-yoke, och i princip styras som ett modernt jetplan, förtydligade Elon.

– Jag tror inte att någon någonsin kommer att göra något liknande den Roadster som vi ska göra, avslutar sedan Elon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.