Elon Musk: Nu ska Tesla Roadster bli klar, visas i år och leverans 2025

I år är det sju år sedan som Tesla visade upp nästa generationen Tesla Roadster i samband med premiären av Tesla Semi. Ännu har inte den snabba sportbilen som ska klara 0 till 100 km/h på under två sekunder kommit ut på vägarna.

Att lanseringen har dröjt har haft sina orsaker, något som Tesla förklarat många gånger om. Man har helt enkelt valt att prioritet andra produkter som Tesla Model Y och Tesla Semi. Men idag meddelade Elon Musk att man tagit beslutet att öka upp arbetstakten på Roadster-projektet.

– Ikväll ökade vi radikalt designmålen för nya Tesla Roadster. Det kommer aldrig att finnas en bil som denna, om man ens kan kalla den för en bil, skriver Elon Musk på X.

Elon Musk fortsätter med att berätta att nästa fas i utvecklingsarbetet av Tesla Roadster kommer att ske i ett samarbete mellan Tesla och rymdbolaget SpaceX.

– Produktdesignen är färdig och presenteras i slutet av året, med sikte på leverans nästa år. Jag tror att det har en chans att vara den mest häpnadsväckande produktdemon genom tiderna, fortsätter Elon.

Och den där sprinten 0 till 100 km/h på under två sekunder? Ja, den tycks Tesla har vässat på ännu mer under de senaste sju åren.

– 0 till 96 km/h (0-60 mph) på under 1 sekund, och det är den minst intressanta delen, avslutar Elon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.