Eldrivna Porsche Macan inte längre försenad? Kan komma 2023

För två veckor sedan gav Porsche oss en första mer djupgående titt på den eldrivna Porsche Macan. Lanseringen var initialt planerad till 2023, för att senare flyttas till 2024.

Nu pekar nya uppgifter på att el-Macan inte längre blir försenad. Att leveranserna trots allt kan starta redan mot slutet av 2023. Uppgifterna kommer från norska Elbil24 som menar att Porsche lyckats påskynda utvecklingen.

Eldrivna Porsche Macan kommer erbjuda en totaleffekt på 450 kW (603 hk) och får ett batteri på 100 kWh. Snabbladdningen ska vara snabbare än de vi ser i Porsche Taycan, men Porsche bekräftar inte hur snabbt. Snabbare laddning är logiskt då Macan får ett något större batteri än Taycan. Att ladda från fem till 80 procent ska ta omkring 25 minuter.

Macan har en arkitektur som bygger på 800-voltsteknik och Porsche har utvecklat ett unikt system för snabbladdare som inte bygger på 800 volt. Vid laddning med 400 volt kan Macan ”dela” batteriet till två 400-voltsbatterier som kan laddas samtidigt. Det ska ge snabbare laddning.

Porsche har lovat att Macan EV kommer bli den ”sportigaste bilen i sitt segment”. Vid fyrhjulsdrift fördelar Porsche kraften enligt 48/52 för att ge en unik ”körkänsla när du accelererar ur kurvorna”.

Mer läsning: En första titt på Porsche Macan EV.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.