Volvo XC40 och C40 väntar på uppdatering – får längre räckvidd och bakhjulsdrift

Elbilarna Volvo XC40 och C40 Recharge ska bli uppdaterade och är slutsålda för i år. Därför har Volvo tillfälligt stängt ner möjligheterna att beställa de två modellerna. Den som försöker möts av beskedet att elbilarna snart går att beställa igen.

Anledningen till att Volvo stängt orderboken är för att elbilarna nu ska skifte över till nästa modellår. Det nya modellåret kommer att presenteras under den här veckan, meddelar Volvo Cars informationschef Magnus Holst till Vi Bilägare.

Genom Volvo Cars i Nederländerna kan vi få en första titt på vad uppdateringen innebär. Den största nyheten är att modellerna blir bakhjulsdrivna istället för framhjulsdrivna. De får också ett större batteri vilket innebär en längre räckvidd.

Pressbild: Volvo

Volvo C40 får nu en räckvidd på 477 eller 534 kilometer beroende på val av batteristorlek. Volvo XC40 får en räckvidd på 460 eller 515 kilometer beroende på val av batteristorlek.

Den tidigare framhjulsdrivna C40 erbjöd en räckvidd på 436 kilometer medan XC40 erbjöd 424 kilometer. Det finns inte heller något spår av den fyrhjulsdrivna varianten av de två modellerna i Nederländerna. Om den utgår i Sverige återstår att se.

Framhjulsdrivna XC40 och C40 var utrustade med en motor på 170 kW (231 hk). Det ökar nu till 175 hk (238 hk) på modellen med det mindre batteriet. Modellerna med den utökad räckvidden har en motor på 185 kW (252 hk).

I övrigt går det inte urskilja några fler förändringar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.